Ge av din tid

Scoutverksamhet och Sjöscoutkåren Stormfågeln snurrar på frivilliga ledares engagemang. Ledarna förverkligar scoutverksamhet, sköter föreningsens adminstration och underhåller kårens båtar samt lokaler.

Hjälpledare på scoutmöte

Att vara hjälpledare på ett scoutmöte innebär att du hjälper ledaren/ledarna att genomföra scoutmötet, alltså stöda barnen att hänga med i programmet, hjälpa till att hitta rockar, skor etc och övervaka utelekar och aktiviteter. Som hjälpledare har du inget planeringsansvar, bara du dyker upp 15 minuter före mötet börjar ger ledaren dig en snabb brief om vad som planerats för dagens möte.

Bidra med expertis på ett scoutmöte

Har du någon specialkunskap du kunde dela med dig? Vi har gärna "gäster" på våra scoutmöten som kan ge en djupare inblick i ett specifikt ämne som t.ex första hjälp, mediafostran, matlagning, kappsegling - vad som helst!

Hjälpskeppare på kvällsseglatser

Som hjälpskeppare hjälper du skepparen att utbilda scouterna ombord. Då t.ex skepparen står vid rodret är det bra att ha en hjälpskeppare som kan visa hur man sätter ut fendare, hissar segel etc. Hjälpskeppare behövs så gott som varje kväll de sista veckorna i maj (beror naturligtvis på isläget och när vi får båtarna i sjön).

Hjälpledare på förläggning/hajk

På en förläggning åker scouter ut till en utfärdsstuga och har program både inom- och utomhus. På en hajk rör man sig en bit i skogen varefter man sätter upp tält och lagar mat. Som hjälpledare hjälper du ledarna i att förverkliga programmet. Att ställa upp som hjälpledare kräver ingen planering på förhand, det är bara att anmäla intresse och dyka upp.

Matlagning på förläggning

På förläggning behövs ett matteam bestående av 2-3 personer. Matteamets uppgift är att laga mat (morgonmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål). Du behöver inte vara expert, huvudsaken är att man känner sig bekväm med att stå i köket. I matteamet kan man delta en del av en dag, en hel dag eller hela veckoslutet - helt enligt möjlighet! Du behöver inte ta något planeringsansvar, det fixar vi!

Låna släpvagn eller paketbil

Släpvagn eller paketbil kan behövas då vi ska transportera material till föräggningar, läger etc. Om du har möjlighet att låna tar vi gärna emot info, så att vi kan ta kontakt när det behövs!

Talkohjälp

Kåren har två båtar och två kårlokaler som kräver regelbundet underhåll. Vi ordnar regelbundet talkon för att hålla dessa i skick, och tar gärna emot hjälpande händer på dessa talkon.

Intresserad? Vad roligt! Ta kontakt med kårchefen Nicole Latini (nicole.latini(at)stormfageln.fi).